Είκοσι δύο σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν στο Πακιστάν

Εξερράγη βόμβα στο Μπαλουτσιστάν


ΚΟΣΜΟΣ
4:39
22/01/2014
Είκοσι δύο σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν στο Πακιστάν
loading

Είκοσι δύο σιίτες προσκυνητές οι οποίοι επέστρεφαν από το Ιράν σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη μια βόμβα που έπληξε το αυτοκίνητό τους σε ένα δρόμο του νοτιοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με στελέχη των τοπικών αρχών.
Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Ντρινγκάρ, ένα χωριό που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της Κουέτα, της κυριότερης πόλης του Μπαλουτσιστάν, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει το Πακιστάν με το Ιράν, επισήμαναν οι πηγές αυτές.

«Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Σαφκάτ Σαχουάνι, ένας τοπικός αξιωματούχος. Πενήντα ένας άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο την ώρα της έκρηξης, εννέα εκ των οποίων εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη σύγχυση που επικράτησε εξαιτίας της επίθεσης, διευκρίνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Άσαντ Γκιλάνι, αξιωματούχο της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, η βόμβα έπληξε το ένα από τα δύο λεωφορεία στα οποία επέβαιναν οι προσκυνητές, οι οποίοι ταξίδευαν συνοδεία φρουρών τους οποίους είχε παράσχει η πακιστανική κυβέρνηση. Ο Γκιλάνι πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν η έκρηξη προήλθε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι του δρόμου ή αν επρόκειτο για ενέργεια κάποιου βομβιστή αυτοκτονίας.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν τον ίδιο τρόπο την 1η Ιανουαρίου όταν εξερράγη μια βόμβα με στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε σιίτες προσκυνητές, επίσης στο Μπαλουτσιστάν.

Οι σιίτες, που αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού του Πακιστάν, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι σουνίτες, γίνονται συχνά στόχοι αιματηρών επιθέσεων, ιδίως στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει