Οργή στους ειδικούς επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία προκάλεσαν τα σχόλια του 35χρονου πρίγκιπα Χάρι για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος παραχώρησε συνέντευξη το Σάββατο σε διαδικτυακό ραδιόφωνο και μίλησε μεταξύ άλλων και για την κρίση του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι μας καθοδηγούν να πιστέψουμε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε και εξόργισε τον καθηγητή ογκολογίας Κάρολ Σικόρα, ο οποίος δήλωσε για τον Χάρι: «Ποια είναι τα προσόντα του για να κάνει αυτά τα σχόλια, εκτός από το ό,τι εγκατέλειψε τη χώρα του στην ώρα της ανάγκης;».

Σύμφωνα με την Daily Mail o καθηγητής Σικόρα, πρώην σύμβουλος στην Ντάουνινγκ Στριτ, ανέφερε στον βρετανικό Τύπο: «Θεωρώ πως αυτά τα σχόλια είναι εξοργιστικά. Όσο για τα μέσα ενημέρωσης, πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το παράπονο του Χάρι. Οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα γεγονότα και έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά στην άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση».

Η Νάντρα Αχμέντ από την Οργάνωση Εθνικής Περίθαλψης (NCA), τόνισε για την συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι πως «αυτός δεν έχει δει όλα τα γεγονότα». Η ίδια, αποκάλυψε στον βρετανικό Τύπο ότι το νοσηλευτικό προσωπικό υποφέρει ψυχολογικά και πρόσθεσε: «Μερικά από τα πράγματα που έχω ακούσει είναι τρομακτικά».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρίγκιπας Χάρι  επαίνεσε τον 99χρονο λοχαγό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Τομ Μουρ, που κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 23 εκατ. λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ ανέφερε, επίσης, πως είναι «απίστευτα υπερήφανος» για την ανταπόκριση των Βρετανών να βοηθήσουν κατά της πανδημίας.