Πέρασε το Τείχος του Βερολίνου και πνίγηκε

Ανατρέπονται τα στοιχεία για το θάνατο ενός Γερμανού 43 χρόνια μετά


ΚΟΣΜΟΣ
5:15
16/11/2013
Πέρασε το Τείχος του Βερολίνου και πνίγηκε
1
loading

Ο απολογισμός των θανάτων που σχετίζονται με το Τείχος του Βερολίνου αναθεωρείται μετά την επανεξέταση αρχείων που οι μελετητές είχαν παραβλέψει και κατέγραφαν το θάνατο, το 1970, ενός άνδρα σε έναν ποταμό του Βερολίνου.

Ο Χανς-Γιοάχιμ Τσοκ, 30 ετών, κατάφερε να περάσει από το Τείχος, που φρουρούσαν ένοπλοι στρατιώτες και σκυλιά, αλλά πνίγηκε καθώς προσπαθούσε να περάσει τον ποταμό Σπρέε την 14η Νοεμβρίου 1970. Ο 30χρονος του ινστιτούτου έρευνας για τον κομμουνισμό στην Ανατολική Γερμανία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου είπε σήμερα ότι η υπόθεση είχε καταγραφεί σε ένα φάκελο 90 σελίδων που προηγουμένως είχε παραβλεφθεί αν και παρέμενε στα αρχεία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο θάνατος του Τσοκ, ο οποίος παρέμεινε εντελώς άγνωστος στην Δυτική Γερμανία, αυξάνει τον καταγεγραμμένο αριθμό των θυμάτων επεισοδίων τα οποία σχετίζονται με το Τείχος του Βερολίνου σε 138.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar N1k0ssT

    Φυσικά μιλάμε για τους απελπισμένους δυτικούς Γερμανούς που προσπαθούσαν να περάσουν στον κομμουνιστικό παράδεισο της ανατολικής Γερμανίας, εξού και το τοίχος προστασίας. Έτσι δεν είναι κουμμουνιστή;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει