Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα: Ο κορονοϊός έφτασε και στην Ελλάδα

Το πρώτο θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02), κάτι που έμοιαζε αναπόφευκτο. Για τον λόγο αυτό, σε προληπτική απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων προχώρησε ο κεντρικός δήμος.

Μυτιλήνη, Ελλάδα: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «φλέγονται», τα δάκρυα κυλούν

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων στον τόπο τους, με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας». Ωστόσο, τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για έντονη χρήση βίας από πλευράς των ΜΑΤ.

Η εικόνα από ένα παιδάκι προσφύγων, που μόλις έφτασε στη Λέσβο και διασώθηκε από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου, δεν δίνει και πολλές ελπίδες ότι η κατάσταση σε ένα φλέγον ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλο τον πλανήτη, θα εξομαλυνθεί.

Μιλάνο, Ιταλία: Η πολυδιάστατη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας έγινε πόλη – φάντασμα

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία αυξάνονται συνεχώς, με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 20. Σε μια προσπάθεια επιστροφής στη συνηθισμένη καθημερινότητα, άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου, ωστόσο η πολυδιάστατη πρωτεύουσα της Λομβαρδίας δεν έχει βρει τους ρυθμούς της.

Η πόλη του ιταλικού Βορρά, που αποτέλεσε το επίκεντρο εξάπλωσης του Covid-19 όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη, βγάζει κάποιες στιγμές την εικόνα μιας πόλης – φάντασμα, καθώς πάνω από 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, πολλοί από αυτούς εκεί.

Τενερίφη, Ισπανία: Βουτιές στη θάλασσα με μάσκα

Σε καραντίνα εξακολουθεί να βρίσκεται ξενοδοχείο στην Τενερίφη λόγω του νέου κορονοϊού. Ωστόσο, ήδη ομάδες εκ των 130 ενοίκων άρχισαν να αποχωρούν από εκεί και να επιβιβάζονται σε ένα μικρό λεωφορείο, με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι άλλοι δεν πτοούνται και συνεχίζουν τις βουτιές τους στα ζεστά νερά των Κανάριων Νήσων, αλλά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μαδρίτη, Ισπανία: Ο Covid-19 «αρρώστησε» και το Champions League

Μπορεί ο ιός που ξεκίνησε από την Κίνα να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και στην Ευρώπη και να εξαπλώνεται, αλλά η δραστηριότητα σε Champions League και Europa League δεν σταμάτησε. Έτσι, κανονικά πραγματοποιήθηκαν τα άλλα τέσσερα πρώτα ματς για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπως και αυτά για τους «32« της άλλης. Ωστόσο, μεγάλο μέρος όσων βρέθηκαν στις εξέδρες, εμφανίστηκαν με μάσκες.

Τεχεράνη, Ιράν: Απολύμανση μέχρι και στο τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει πάνω από 20 θανάτους στο Ιράν, ενώ έχει πλήξει και κάποιους από τους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της χώρας, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος για θέματα γυναικών και οικογένειας, Μασουμέχ Εμπτεκάρ. Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές προχώρησαν σε μια σειρά από μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι απολυμάνσεις στα ΜΜΕ, όπως το μετρό της Βαγδάτης.

Σεούλ – Νταγκού, Νότια Κορέα: Όλα τα απαραίτητα μέτρα για να δουν… άσπρη μέρα

Η Νότια Κορέα κατέγραψε την Παρασκευή (28/02) 571 νέα κρούσματα του Covid-19, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων πάνω από 2.300. Αυτό σημαίνει πως παρουσιάζει τη μεγαλύτερη εμφάνιση του ιού εκτός Κίνας από την οποία ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Οι Αρχές συνεχίζουν τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, με τις απολυμάνσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς να κρίνονται παραπάνω από επιτακτικές.

Ρίο ντε Τζανέιρο: Η Βραζιλία δεν σταματά να χορεύει στους ρυθμούς της σάμπα

Μπορεί ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη να ασχολείται με την εξάπλωση του κορονοϊού, ωστόσο στη Βραζιλία δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα και συνεχίζουν να χορεύουν στους ρυθμούς της σάμπα, σε μια περίοδο που το καρναβάλι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας στη χώρα, παρά το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή: Η βια και ο φόβος έχουν χτυπήσει… κόκκινο

Αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας προσπαθούν να καλυφθούν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με οπλισμένους αντάρτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα, στην οποία η ένταση βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο. Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς τη Δευτέρα (24/02) μπορούν να περιγραφούν μόνο ως στιγμές χάους.