Για τα συριακά εδάφη μίλησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεγκέι Σόιγκου, αναφέροντας «η κυβέρνηση της Συρίας ελέγχει σήμερα το 90% της επικράτειας της χώρας». Οι δηλώσεις του ρώσου πολιτικού πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας των συνομιλιών στο σχήμα 2+2 των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Ιταλίας, που διεξήχθησαν στη Ρώμη.

Τι είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

«Πριν από πέντε χρόνια στη Συρία, τα ελεύθερα εδάφη τα οποία δεν είχαν περιέλθει στους τρομοκράτες και τα οποία έλεγχε η κυβέρνηση έφθαναν το 18% της όλης έκτασης της χώρας. Σήμερα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση υπερβαίνουν το 90% της έκτασης της. Και με αρκετή αυτοπεποίθηση συνεχίζεται η απελευθέρωση τους από τις μικρές εστίες τρομοκρατίας που υπάρχουν στην Συρία» ανέφερε ο Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ, παράλληλα επεσήμανε ότι σήμερα όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της, στην αποκατάσταση της ειρήνης στη Συρία.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπιού

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας σημειώνεται πως ανακατέλαβαν την Κυριακή τα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπιού, συνεχίζοντας την προέλασή τους εναντίον του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών και ανταρτών στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας.