Σε τραγωδία κατέληξε η λειτουργία σε στάδιο της βόρειας Τανζανίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν κι άλλα 16 τραυματίστηκαν στην πόλη Μόσι, κοντά στο Κιλιμάντζαρο, όταν ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να λάβουν ευλογία από «αγιασμένο λάδι».

«Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν στο συμβάν. Το ποδοπάτημα σημειώθηκε όταν οι πιστοί έτρεξαν για να ευλογηθούν από αγιασμένο λάδι», δήλωσε ο Κίπι Ουαριόμπα επιθεωρητής της αστυνομίας της πόλης.

Πέντε από τους νεκρούς είναι παιδιά.

Ο πάστορας Μπονιφάτσε Μουαμπόζα προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών υποσχόμενος ευημερία, αλλά και τη θεραπεία ασθενειών σε όσους ευλογηθούν από το “αγιασμένο λάδι” στη διάρκεια των λειτουργιών των οποίων προΐσταται.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος εξαιτίας του όγκου του πλήθους και επειδή ήταν σκοτεινά την ώρα του συμβάντος.

«Το συμβάν σημειώθηκε τη νύκτα και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, οπότε είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματα. Εξακολουθούμε να αποτιμάμε την κατάσταση», εξήγησε ο Ουαριόμπα.

Τα τελευταία χρόνια στην Τανζανία έχουν εμφανιστεί διάφοροι πάστορες που υπόσχονται ευημερία και ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν με θαύματα ασθένειες. Χιλιάδες άνθρωποι σε ένα κράτος με συνολικό πληθυσμό 55 εκατομμύρια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, πηγαίνουν σε εκκλησίες στις οποίες τους ζητούν να προσφέρουν περίπου το 10% του εισοδήματός τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.