Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε άλλα δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της, μία ημέρα αφού εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου που προερχόταν από την Κίνα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως περιμένει περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα λόγω των πολλών ανθρώπων που ταξιδεύουν εκεί από την Κίνα, όπου ο ιός έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 830.

Η Σιγκαπούρη έχει αυτή τη στιγμή τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στην κεντρική Κίνα ζουν πλέον σε πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς οι αρχές της χώρας προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορορναϊού, ενώ στην Ουχάν θα ανεγερθεί σε χρόνο ρεκόρ νοσοκομείο για τη νοσηλεία όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η πόλη Ζινγκζού, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ και μετρά περισσότερους από 6 εκατομμύρια κατοίκους, έγινε η ένατη στην Κίνα που θέτει τους πολίτες σε καραντίνα απαγορεύοντάς τους να βγουν από την πόλη με τρένο, πλοίο ή λεωφορείο.