Ένας άνδρας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού της Ταϊλάνδης, που πήρε μέρος στη δραματική διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή ποδοσφαίρου τους από πλημμυρισμένη σπηλιά, πέθανε από μόλυνση στο αίμα την οποία υπέστη στη διάρκεια της επικίνδυνης επιχείρησης.

Την είδηση έκανε γνωστή το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ο Bayroot Pakbara, που είχε το αξίωμα του κελευστή, υποβαλλόταν σε θεραπεία αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε όταν η μόλυνση επεκτάθηκε στο αίμα του, όπως ανακοίνωσε στο Facebook το Ναυτικό της χώρας.

Αποτελεί τον δεύτερο δύτη που έχασε τη ζωή του μετά την προβεβλημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών και του προπονητή τους από το βάθος της σπηλιάς, οι οποίοι ήταν παγιδευμένοι για δύο βδομάδες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς.

Ο αξιωματικός Saman Gunan είχε πεθάνει κατά τον ανεφοδιασμό οξυγόνου στις 6 Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με την Bangkok Post, ο Pakbara οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία την περασμένη Παρασκευή. Η μητέρα του είχε δηλώσει ότι ο γιος της μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο μετά τη διάσωση στη σπηλιά.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους είχαν εισέλθει στο σύμπλεγμα σπηλαίων Tham Luang μετά από προπόνηση και μέσα σε λίγη ώρα παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του από την άνοδο του νερού. Παρά τις συνεχείς και εντατικές έρευνες, τα παιδιά πέρασαν 9 νύχτες στη σπηλιά πριν να εντοπιστούν από έναν ειδικό δύτη. Πέρασαν άλλες 8 ημέρες πριν να οδηγηθούν με ασφάλεια εκτός της σπηλιάς.

Ομάδα από έμπειρους δύτες καθοδήγησε το κάθε παιδί εκτός της σπηλιάς με ειδικά φορεία. Η επιχείρηση απαιτούσε την τοποθέτηση κανίστρων οξυγόνου κατά μήκος της διαδρομής και επιδέξιους ελιγμούς από τους διασώστες μέσα σε στενά και σκοτεινά περάσματα πλημμυρισμένα νερό με λάσπη, όπου επικρατούσαν δυνατά ρεύματα.