Με δημόσια «αντίποινα» τιμωρήθηκε ένας 34χρονος διαρρήκτης στην Κίνα. Οι άνδρες της ασφάλειας των «κρέμασαν» για πέντε ώρες σε ένα τοίχο σε πολυσύχναστο δρόμο, με μία πινακίδα που έγραφε τι είχε κάνει.

Ο νεαρός πιάστηκε «επ’ αυτοφώρω» στην ώρα που έβγαινε από ένα διαμέρισμα.

Με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, ένα σχοινί κάτω από τους ώμους του και γύρω από το λαιμό του, «κρεμάστηκε» για πέντε ώρες από έναν τοίχο ύψους 6 μέτρων.

Οι άνδρες της ασφάλειας που φρουρούσαν το σύμπλεγμα κατοικιών στην περιοχή Wuhan της επαρχίας Hubei της Κίνας, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης.

Οι φρουροί έδεσαν τα μάτια του διαρρήκτη και τον τοποθέτησαν δίπλα στα πράγματα που είχε κλέψει με μία πινακίδα στα πόδια που εξηγούσε τι είχε κάνει.

Ο νεαρός πιάστηκε με ένα iPad, δύο ρολόγια, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα λάπτοπ, όπως αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τελικά η αστυνομία κλήθηκε πέντε ώρες αργότερα και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος των «τιμωρών» του.

«Όποια κι αν ήταν η πράξη του, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να στήνουν μία δημόσια αγχόνη», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο οι φρουροί υποστήριξαν πως ο διαρρήκτης, που επίσης κρατείται, δεν βρέθηκε σε κίνδυνο.

«Εφόσον δεν κουνιόταν ήταν ασφαλής», είπε ένας εξ αυτών. «Τον αφήσαμε να διαλέξει αν θέλει να τον τιμωρήσουμε εμείς ή να τον παραδώσουμε στην αστυνομία και επέλεξε εμάς», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ομάδας των φρουρών ασφαλείας είπε πως ο ίδιος και δύο άνδρες του είδαν τον διαρρήκτη να κατεβαίνει από ένα σωλήνα πριν τον πιάσουν.

Με τις ενέργειές τους συμφώνησε και ένας από τους ενοίκους, σημειώνοντας πως «αυτό θα του δώσει ένα μάθημα και θα είναι μία προειδοποίηση προς άλλους διαρρήκτες που σκέφτονται να μας κλέψουν». Άλλοι ωστόσο μίλησαν για το δικαίωμα του δράστη σε μία αξιοπρεπή αντιμετώπιση.