Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι οι Κούρδοι, εναντίον των οποίων η Άγκυρα εξαπέλυσε επίθεση στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, «δεν είναι άγγελοι».

«Οι Κούρδοι προστατεύονται πολύ καλά», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ενώ ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κατηγορείται στις ΗΠΑ όπως και από τους ξένους συμμάχους του ότι «εγκατέλειψε» τους Κούρδους. «Εξάλλου, (οι Κούρδοι) δεν είναι άγγελοι», πρόσθεσε την ώρα που ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς αναμένεται να αναχωρήσει για την Τουρκία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τραμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας και ότι είναι «καλό» η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι προτιμότερο να επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία παρά να γίνονται μάχες στην περιοχή και ότι εξαρτάται από τις χώρες εκεί να βρουν μια λύση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στη Συρία, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για την ασφάλεια των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Τουρκία.