Μία γυναίκα σκοτώθηκε μετά από επίθεση από δύο σκυλιά στη βιομηχανική πόλη της Βρετανίας Widnes, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το BBC, οι γείτονες ανέφεραν ότι η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών Elayne Stanley κατασπαράχθηκε στο σπίτι της στην οδό Γκράχαμ, την Τρίτη το βράδυ.

Μάλιστα κατήγγειλαν ότι άκουσαν κραυγές από την οικία της πριν να φτάσει η αστυνομία και βρει τη Stanley βαριά τραυματισμένη.

Ένα από τα σκυλιά έπρεπε να θανατωθεί, σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας Cheshire, ενώ το άλλο μεταφέρθηκε σε ασφαλές ξενοδοχείο σκύλων. Καμία σύλληψη δεν έγινε.

Οι αστυνομικοί έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες για να αιχμαλωτίσουν τα σκυλιά.

«Ήταν μία κόλαση»

Η γειτόνισσα του θύματος Marie Airey ανέφερε ότι «άκουσε κραυγές» την ώρα της επίθεσης. Άκουσε φωνές πανικού και ήχους σαν κάποιος να χτυπάει μια πόρτα.

«Μετά επιτέθηκαν τα σκυλιά και… έγινε κόλαση» είπε.

Κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι ένας γείτονας προσπάθησε ανεπιτυχώς να σταματήσει την επίθεση, πετώντας τούβλα στα σκυλιά.

Η Airey μάλιστα είπε ότι ένας άλλος περίοικος προσπάθησε να συνεφέρει την Elayne Stanley, που όπως αναφέρει το BBC, είχε τρία παιδιά, μεταξύ αυτών δίδυμα.

Οι γείτονες περιγράφουν τη γυναίκα ως «μία πολύ καλή και αξιαγάπητη κυρία». Μερικοί είπαν ότι έκλαψαν όταν έγινε προφανές ότι οι διασώστες δεν θα μπορούσαν να τη σώσουν.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τη ράτσα των σκύλων, αλλά ανακοίνωσε ότι πιθανότατα ζούσαν εκεί.

Αξιωματικός της υπηρεσίας τόνισε: «Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι της κοινότητας είναι ανήσυχοι… αλλά θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξακριβώσουμε τις συνθήκες του περιστατικού.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι οι συγγενείς του θύματος έχουν ενημερωθεί για τον θάνατό της.