Το Σύνταγμα της Σλοβενίας μέσα από… κόμικς

Μια εναλλακτική προσέγγιση μέσα από το ταξίδι δύο εφήβων


ΚΟΣΜΟΣ
0:24
24/09/2019
Το Σύνταγμα της Σλοβενίας μέσα από... κόμικς
loading

Με έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να επεξηγήσει το Σύνταγμα της Σλοβενίας ο δημιουργός κόμικς, Ζόραν Σμίλιανιτς.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε κόμικς με πρωταγωνιστές εφήβους, οι οποίοι ανακαλύπτουν την ουσία του Συντάγματος της χώρας.

Η έκθεση με το έργο του Σμίλιανιτς (το βιβλίο κόμικς δημοσιεύθηκε αρχικά το 2011, έλαβε ψηφιακή "μορφή" το 2017 και μεταφράστηκε στα ιταλικά και τα αγγλικά) παρουσιάζεται στη Λιουμπλιάνα (μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου 2019) και αποτελεί μέρος μίας κοινής πρωτοβουλίας που είχε η σλοβενική Βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για τον πρόσφατο εορτασμό της 20ής επετείου από την έγκριση του Συντάγματος.

Ο Μίχα και η Μάγια που ακολουθούν το δικό τους ταξίδι, ανακαλύπτοντας με χιουμοριστικό και επεξηγηματικό τρόπο την παρουσίαση των άρθρων του Συντάγματος. Τα άρθρα του Συντάγματος δεν είναι ένα θέμα που μπορεί εύκολα να συζητηθεί με τα παιδιά, αλλά η "ερμηνεία" του Σμίλιανιτς φαίνεται ότι τους κεντρίζει την περιέργεια και το ενδιαφέρον, δήλωσε ο πρόεδρος του σλοβενικου κοινοβουλίου Ντέγιαν Ζιντάν, στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης κόμικς.

Ο Ζόραν Σμίλιανιτς είναι καλλιτέχνης που ειδικεύεται σε κόμικς, εικόνες και κινούμενα σχέδια. Εργάζεται επίσης ως κριτικός, αρθρογράφος και κινηματογραφιστής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει