Αστροναύτες θα ζήσουν σε σπήλαιο για να προετοιμαστούν για τη Σελήνη και τον Άρη

«Είναι μια προσομοίωση, αλλά η εμπειρία θα είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει στον πλανήτη μας»


ΚΟΣΜΟΣ
10:12
12/09/2019
Αστροναύτες θα ζήσουν σε σπήλαιο για να προετοιμαστούν για τη Σελήνη και τον Άρη
3
loading

Έξι αστροναύτες από πέντε διαστημικές υπηρεσίες θα προετοιμαστούν για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη, ζώντας και εργαζόμενοι για έξι μέρες σε ένα σπήλαιο στη Σλοβενία, προσομοιώνοντας κατά κάποιο τρόπο τις συνθήκες στο διάστημα, όπου πιθανότατα θα αναγκασθούν να αναζητήσουν καταφύγιο αρχικά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που διοργανώνει κατά καιρούς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα CAVES, στο πλαίσιο του οποίου αστροναύτες συνηθίζουν να λύνουν από κοινού προβλήματα και να συνυπάρχουν μέσα σε ένα μεγάλο σπήλαιο.

«Είναι μια προσομοίωση, αλλά η εμπειρία θα είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει στον πλανήτη μας πάνω στους περιβαλλοντικούς, ψυχολογικούς και εφοδιαστικούς περιορισμούς μιας διαστημικής αποστολής. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πραγματική επιστήμη, πραγματικές επιχειρήσεις και πραγματικούς αστροναύτες, μαζί με τους καλύτερους σπηλαιολόγους πεδίου», ανέφερε η υπεύθυνη για το σχεδιασμό του προγράμματος Λορεντάνα Μπεσόνε.

Οι έξι αστροναύτες-σπηλαιοναύτες είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Γκερστ της ESA, οι Αμερικανοί Τζόε Άκαμπα και Τζινέτ Επς της NASA, ο Ρώσος Νικολάι Τσουμπ της Roscosmos, o Τζος Κίτρουκ της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας και ο Τακούγια Ονίσι της Ιαπωνικής. Θα αρχίσουν την κάθοδό τους στη σπήλαιο για να οργανώσουν τη βάση τους στις 20 Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι αυτόνομα και απομονωμένοι από τον κόσμο, λαμβάνοντας τις δικές τους αποφάσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εκπαίδευσή τους

Ένα σημαντικό αντικείμενο της εκπαίδευσης τους θα είναι να μάθουν να ανιχνεύουν την παρουσία νερού, ενός εκ των ων ουκ άνευ στοιχείου για τη διαβίωση στο διάστημα. Τα σπήλαια συχνά έχουν δημιουργηθεί από τρεχούμενο νερό και η ESA διάλεξε ένα σπήλαιο όπου κυλούν υπόγεια ποτάμια, αλλά σκοπίμως οι αστροναύτες δεν έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων πού ακριβώς θα βρουν νερό, ώστε να το ανακαλύψουν μόνοι τους. Οι αστροναύτες θα κάνουν διάφορα πειράματα και θα αναζητήσουν επίσης μορφές ζωής που αντέχουν σε ακραία περιβάλλοντα, πιθανώς φέρνοντας στο φως και άγνωστα έως τώρα είδη ζώων (κάτι τέτοιο είχε συμβεί στην προηγούμενη αποστολή της ESA σε σπήλαιο το 2012).

Το λαβυρινθώδες σπήλαιο Lepa Jama (σημαίνει «όμορφο σπήλαιο» στα σλοβενικά) είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο και θεωρείται ένα από τα θαύματα της φύσης στην Ευρώπη. Το κέντρο ελέγχου της αποστολής στην επιφάνεια θα είναι σε θέση να παρακολουθεί σε τρισδιάστατο χάρτη την πρόοδο των αστροναυτών μέσα στο σπήλαιο και τις κινήσεις τους, στέλνοντας σχετικά σχόλια, αλλά χωρίς να κατευθύνει τις ενέργειες τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ο νονος

  Αγαπητέ σχολιαστή θα ήθελα να σε απαντήσω
  Ο καθένας έχει τη δίκη του άποψη σε ότι πιστεύει
  Πρώτα από όλα μη μου κανείς μάθημα γιατί είμαι αρχιμηχανικός σε ναυτιλιακή
  Βιδώνω βίδες από μικρό παιδί με το 17,19 και 24 Γερμανικό κλειδί στα πλοία
  Το σχόλιο μου αναφέρεται αν πήγε ο άνθρωπος στη Σελήνη σε μια εποχή ψυχροπολεμική και μετά δεν πήγε ξανά από το 1973 , γιατί έχουμε τηλεσκόπια που βλέπουμε στο αχανές σύμπαν και δεν βλέπουμε την ακατο που έμεινε πίσω στη Σελήνη όλες αυτές της αποστολές;
  Αλήθεια η ψέμα ; Η να πιστεύουμε ότι μας λένε; Μήπως μας θέλουνε ευκολόπιστους καταναλωτές; Ποσά προϊόντα έχεις αγοράσει και μετά ο ίδιος ο κατασκευάστης (apple, vw ) σε πείθει με το μάρκετιγκ για το επόμενο;
  Όλα αυτά για να καλύπτουμε τα κενά που έχουμε μέσα μας φίλε μου
  Εγώ δεν θα πέσω στο επίπεδο σου να σε προσβάλω αλλά θα σε κάνω μια ερώτηση και θα σε παραδεχτώ αν απάντησης σε αυτό
  Γιατί οποιοσδήποτε αριθμός επί το 9 ισούται με έναν αριθμό τον οποίο αν προθέσεις τους αριθμούς προοδευτικά μας.κανει 9 ; Πχ 45673x9 =411057 όποτε 4+1+1+0+5+7=18 όποτε 1+8=9 ,κάνε το οποίοδηποτε αριθμό θέλεις πχ 557432 η 6745321 πάντα 9
  Γιατί ; Μαθηματικά άλλης οντότητας; Υπογραφή μήπως
  Και καλά πήγε ο άνθρωπος στη Σελήνη , δορυφόρο της γης , αν δεν λύσει το πρόβλημα της βαρύτητας δεν φτάνει ούτε στον Άρη
  Θα με θυμηθείς αργότερα σε αυτό

 2. avatar Προβατος

  Δε ξέρω ποιος είναι πιο μπεεεε, αυτοί που αποδέχονται την κατάκτηση της σελήνης ή αυτοί που πιστεύουν σε μια αναπόδεικτη θεωρία χωρίς ίχνος επιστημονικής πληροφορίας ή απόδειξης και μάλιστα την στιγμή που κάποιοι θησαυρίζουν από αρλούμπες..
  Διάβασμα νονέ, διάβασμα, ξεκίνα από απλά μαθηματικά δημοτικού, στο ενδιάμεσο μάθε πώς βιδώνει μια βίδα, φτάσε μετά από 50 χρόνια συνεχούς γνώσης μηχανικής, φυσικής, χημείας, μεταλλουργικής, ηλεκτρονικά και ότιδήποτε άλλο και μετά ίσως καταλάβεις ότι μάλλον πήγαμε.
  Αλλά τι λέω ;; Σιγά μη καώ στη μελέτη, θα δώ ένα βιντεάκι, θα διαβάσω και κάνα άρθρο 5 λεπτά και θα βγάλω τα συμπεράσματα μου, μετά θα σχολιάσω κιόλας..βρε μπεεεεεεε

 3. avatar Ο νονος

  Καλά κάνουνε πρόβα εκεί
  Πιστεύεται ότι πήγε ο άνθρωπος στη Σελήνη με τεχνολογία Βιετνάμ 1969
  Εεεε μπεεεμεν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει