Φόβους για πολλά θύματα εκφράζουν οι αμερικανικές αρχές μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας, τα ξημερώματα, την ώρα που οι περισσότεροι από τους επιβάτες του κοιμούνταν.

Πολλές ομάδες διασωστών έχουν σπεύσει να βοηθήσουν τους περισσότερους από 30 ανθρώπους που κινδυνεύουν πάνω σε αυτό το πλοίο καταδύσεων, μήκους 22 μέτρων, που πλέει κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, στα ανοιχτά του Λος Άντζελες, ανέφερε η ακτοφυλακή μέσω του Twitter.

Ένας εκπρόσωπος της κομητείας Βεντούρα, ο Μπιλ Νας, είπε ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύς.

«Πρόκειται για μεγάλο σκάφος και ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς νεκρούς. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής, Άαρον Μπίμις, είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν νεκροί. «Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, παγιδεύτηκαν εξαιτίας της φωτιάς», πρόσθεσε.

«Η πυρκαγιά ήταν τόσο σφοδρή που ακόμη και μετά την κατάσβεσή της δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε και (…) να αναζητήσουμε επιζώντες προς το παρόν», κατέληξε ο Μπίμις.