Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε χαρακτηριστικά για τις ενέργειες της συνόδου: «Το γεγονός ότι η G20 είναι έτοιμη να αποδεχτεί στόχους είναι ενθαρρυντικό. Είναι μια απόδειξη της προθυμίας της για συντονισμό των πολιτικών της».

Η Ομάδα των 20 ανεπτυγμένων και αναδυόμενων χωρών αναμένεται να καθορίσει τους στόχους για τη μείωση των ελλειμμάτων, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους ενώ ο Καναδάς, που φιλοξενεί τη σύνοδό τους, εκτιμά ότι θα ήταν δυνατόν να μειωθούν στο μισό μέχρι το 2013.

Η πρόταση για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στο μισό μέχρι το 2013 προήλθε από τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ. Ο βασικός στόχος της είναι να συμβιβάσει την πρόθεση των Ευρωπαίων να ανακτήσουν το συντομότερο δυνατόν έναν κάποιον έλεγχο στα δημόσια οικονομικά και την επιθυμία των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας να αυξηθούν οι δαπάνες ώστε να υποστηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη που παραμένει εύθραυστη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ του ελέγχου των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της υποστήριξης της ανάπτυξης».