Ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάεφ, των βασικών υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπων, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να μεταβεί στις ΗΠΑ για να θάψει το μεγαλύτερο γιο του.

«Θα πάω στις ΗΠΑ. Θέλω να πω ότι πηγαίνω εκεί για να δω τον γιο μου, για να θάψω τον μεγαλύτερο. Δεν έχω κακές προθέσεις. Δεν σκοπεύω να ανατινάξω τίποτα», είπε ο Ανζόρ Τσαρνάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, όπου διαμένει η οικογένειά του τα τελευταία χρόνια.

Χτυπώντας με το χέρι του το τραπέζι ενώ μιλούσε, ο Ανζόρ Τσαρνάεφ τόνισε: «Δεν είμαι θυμωμένος με κανέναν. Θέλω να πάω και να μάθω την αλήθεια».

Σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία ο Ταμερλάν και ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ τοποθέτησαν και πυροδότησαν δύο βόμβες σε χύτρες ταχύτητας κοντά στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης, στις 15 Απριλίου. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν.

Ο 26χρονος Ταμερλάν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία τέσσερις ημέρες αργότερα ενώ ο 19χρονος Τζοχάρ συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης και η κατάστασή του είναι σχετικά καλή.

Ο Ανζόρ Τσαρνάεφ είπε ότι θα φύγει για τις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν, όμως ακόμη δεν έχει αγοράσει εισιτήριο. Η σύζυγός του, Ζουμπεϊντάτ Τσαρνάεβα, είπε ότι σκέφτεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, όμως δεν το έχει αποφασίσει ακόμα.