Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 18 αγνοούνται μετά την κατάρρευση μικρού φράγματος που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις εξαιτίας του μουσώνα.

Οι βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας έχουν προκαλέσει παράλυση στη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αναστέλλοντας μεγάλο μέρος των σιδηροδρομικών και των αεροπορικών συνδέσεων της πόλης των 18 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι καταρρεύσεις τειχών και τοίχων  στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ρήξη στο φράγμα Τιουάρε, στην παραθαλάσσια περιοχή Ρατνάγκιρι, σχεδόν 275 χιλιόμετρα νότια από τη Μουμπάι, προκάλεσε χείμαρρο που παρέσυρε δεκάδες σπίτια, είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης στο ομόσπονδο κρατίδιο Μαχαράστρα. «Περίπου 18 άνθρωποι αγνοούνται, έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV έχουν πλημμυρίσει 7 χωριά.

Αξιωματούχοι ζήτησαν τη συνδρομή της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών στην επιχείρηση για να βρεθούν οι αγνοούμενοι.

Κάθε χρόνο την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) η Ινδία δοκιμάζεται, καθώς κτίρια και άλλες κτιριακές δομές καταρρέουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, αφού οι ραγδαίες βροχοπτώσεις αποκαλύπτουν πόσο σαθρά είναι σε πολλές περιπτώσεις τα θεμέλια κατασκευών προκαλώντας καταστροφές.

Δείτε το βίντεο: