Ένας Μεξικανός βουλευτής, καταζητούμενος για τους δεσμούς που φέρεται να διατηρεί με ένα καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών, ξεγέλασε την Πέμπτη την αστυνομία και κατάφερε να μπει στο κοινοβούλιο και να ορκιστεί, αποκτώντας έτσι βουλευτική ασυλία, ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών.

Ο Χούλιο Σέζαρ Γκοντόι, του αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), κρυβόταν επί τρεις μήνες επειδή είχε κατηγορηθεί για δεσμούς με το καρτέλ «Λα Φαμίλια» (Οικογένεια) όταν εξελέγη βουλευτής, τον Ιούλιο του 2009, στην πολιτεία Μιτσοακάν, όπου ο αδελφός του, Λεονέλ, είναι κυβερνήτης.

Λόγω της δικαστικής δίωξης δεν μπόρεσε να ορκιστεί όταν συγκροτήθηκε σε σώμα η Βουλή, όμως στη συνέχεια το Εκλογοδικείο επικύρωσε την εκλογή του.

Εδώ και πολλές ημέρες κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα προσπαθούσε να καταλάβει την έδρα του στο κοινοβούλιο. Την Πέμπτη, αιφνιδιαστικά, εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης να ορκίζεται βουλευτής, αφού είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που είχαν κυκλώσει το κτίριο για να τον εμποδίσουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.