Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλου σε δημοτικό κέντρο στην Βιρτζίνια Μπιτς.

Πρόσθεσε ότι ο φερόμενος δράστης, ο οποίος ήταν εργαζόμενος του δήμου, επίσης σκοτώθηκε.

Νωρίτερα η αστυνομία έκανε λόγο για «πολλούς τραυματίες», ενώ ιατρικοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι τουλάχιστον έξι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα της Βιρτζίνια Μπιτς σε αναρτήσεις στο twitter τόνισε ότι αστυνομικοί απάντησαν σε ένα περιστατικό με ένοπλο στο κτίριο 2 του δημοτικού κέντρου της πόλης και συμβούλεψε το κοινό να αποφύγει την περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για «πολλούς τραυματίες», προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή πιστεύεται ότι υπάρχει μόνο ένας ένοπλος δράστης, και ότι αυτός έχει συλληφθεί».

‘Εξι άνθρωποι από το σημείο διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης Σεντάρα, που επιβλέπει τη λειτουργία των νοσοκομείων. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Επιπλέον πληροφορίες επίσημων φορέων για το περιστατικό, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 17:00, τοπική ώρα, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Ένας εργαζόμενος σε δημόσια έργα δήλωσε σε ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, που συνεργάζεται με το NBC, ότι οι εργαζόμενοι του δήμου βρίσκονταν στα γραφεία τους όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί και είπε ότι είδε μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα στο κλιμακοστάσιο.

Επίσης, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, που συνεργάζεται με το ABC, μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.

Η εφημερίδα Virginian-Pilot ανέφερε, επικαλούμενη έναν αστυνομικό, ότι ο ένοπλος δράστης βρισκόταν εντός του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ τόνισε με tweet του ότι το επιτελείο του «παρακολουθεί ενεργά την κατάσταση στην Βιρτζίνια Μπιτς» και ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την περιοχή και να «ακολουθήσουν τις οδηγίες των δυνάμεων επιβολής του νόμου».