Ο κίνδυνος ακυβερνησίας στην Ιταλία απασχολεί τις γερμανικές εφημερίδες.

Ο μεγάλος χαμένος της εκλογικής αναμέτρησης στην Ιταλία είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η εφημερίδα παρατηρεί: «Τα κόμματα που στήριξαν τον Μάριο Μόντι “καταδικάστηκαν“ από τους ψηφοφόρους στην τέταρτη θέση. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος διαθέτει κύρος στο εξωτερικό, τιμωρήθηκε, ίσως γι αυτό το λόγο, από τους Ιταλούς. Πολλοί τον θεωρούν πειθήνιο όργανο των αγορών. Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα οι -χωρίς έλεος λαϊκιστές- όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Μπέπε Γκρίλο διέσυραν τον πρωθυπουργό και την πολιτική του, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα».

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt κυκλοφορεί με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ιταλία επιλέγει το χάος» και επισημαίνει σε σχετικό της σχόλιο: «Μπορεί να ερμηνευθεί το εκλογικό αποτέλεσμα ως απουσία ευγνωμοσύνης στον Μάριο Μόντι; Μήπως το αποτέλεσμα σημαίνει ότι οι Ιταλοί απορρίπτουν τις μεταρρυθμίσεις και επιθυμούν την επιστροφή της Ιταλίας στην κατάσταση λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης, η οποία ήταν αυτή που οδήγησε τη χώρα, αλλά και την ευρωζώνη στα πρόθυρα της κατάρρευσης; Η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο όχι. Είναι πολλοί οι Ιταλοί που θέλουν ριζικές αλλαγές. Όμως τα κόμματα που έλαβαν μέρος στον προεκλογικό αγώνα δεν είχαν να προτείνουν σχεδόν καμία πραγματική αλλαγή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.