Κάτω από τα φανταχτερά, εκτυφλωτικά φώτα της «πόλης των πειρασμών και της αμαρτίας», όπου ακόμη και η νύχτα είναι… φωτεινή, άγνωστος αριθμός ανθρώπων ζουν μέσα στις σήραγγες του αποχετευτικού συστήματος, όπου οι ακτίνες του ήλιου δε φτάνουν ποτέ.

Το Λας Βέγκας αποτελεί τόπο συνάντησης των απανταχού τζογαδόρων, τουριστών που θέλουν απλά να ξοδέψουν τα λεφτά τους, καλλιτεχνών από το χώρο της μουσικής, του Χόλιγουντ και της σόουμπιζ, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση των πόλεων στις ΗΠΑ με το υψηλότερο ποσοστό αστέγων.

Τα σκοτεινά τούνελ είναι επικίνδυνα. Κάθε φορά που βρέχει… από πάνω, το νερό που αποστραγγίζεται προκαλεί πλημμύρες στους υπονόμους από κάτω, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα στους υπονόμους μπορεί να παρασυρθεί.

Κάθε χρόνο πνίγεται τουλάχιστον ένας άστεγος μέσα στις υπόγειες σήραγγες.

Βέβαια, οι βροχές δεν είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή, και έτσι οι άστεγοι συνεχίζουν να εποικίζουν τα τούνελ της αποχέτευσης.

Σύμφωνα με την Toronto Globe and Mail στην πόλη εκτιμάται ότι ζουν 12.000 άστεγοι, ενώ είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς ζουν στις σήραγγες.

Τις παρακάτω φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα σε μία από τις πιο ζωντανές πόλεις του πλανήτη απαθανάτισε με το φωτογραφικό της φακό η Mona Shield Payne.

Ο Richard Ethridge και η Cynthia Goodwin, που είναι παντρεμένοι 12 χρόνια, περιγράφουν πώς μια μέρα το νερό παρέσυρε το «σπιτικό» τους. Τα έπιπλα που είχαν μαζέψει, το κρεβάτι τους και όλα τους τα λιγοστά υπάρχοντα εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Cynthia κινδύνεψε να πνιγεί. «Λίγο έλειψε και θα την έχανα» είπε ο 39χρονος Richard στην εφημερίδα.

«Προσπαθούσε να κρατήσει με όλη της τη δύναμη το ποδήλατό της. Το νερό είχε τέτοια ορμή που πήρε την μπροστινή ρόδα» είπε.

Η 46χρονη Cynthia λέει ότι που και που δουλεύει ως καθαρίστρια, αλλά «είναι δύσκολο να βρεις δουλειά, αν δεν έχεις να δηλώσεις μια διεύθυνση».