Το μαύρο κουτί της πτήσης της Ethiopian Airlines που συνετρίβη την Κυριακή, ανακτήθηκε από τους ερευνητές της υπόθεσης, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας. Πρόκειται για τη συσκευή η οποία καταγράφει τους διαλόγους μέσα στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

Όπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα από την Ethiopian Airlines, έχει εντοπιστεί και το δεύτερο μαύρο κουτί, το οποίο καταγράφει τα δεδομένα της πτήσης.

Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα πως τα μαύρα κουτιά θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 MAX 8 συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα, με προορισμό το Ναϊρόμπι. Και οι 157 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

Το νέο δυστύχημα με την εμπλοκή αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια του αναφερόμενου αναβαθμισμένου μοντέλου, καθώς ένα αεροσκάφος παρόμοιου τύπου είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.