Πυρκαγιά ξέσπασε στα υπόγεια του κεντρικού ταχυδρομείου του Αλγερίου, την ώρα που ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατευθυνόταν προς τη συνοικία στην οποία βρίσκεται το ταχυδρομείο. Ο γάλλος Πρόεδρος πραγματοποιεί στην Αλγερία επίσημη επίσκεψη 36 ωρών.

Πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά, λόγω της οποίας είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις σε όλη την συνοικία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ενέτεινε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο του Αλγερίου.

Μερικά μέτρα πιο μακριά από το κεντρικό ταχυδρομείο είχαν συγκεντρωθεί αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές, κρατώντας αλγερινές σημαίες, για να χαιρετίσουν την αυτοκινητοπομπή του Γάλλου προέδρου.

Η επίσκεψη του Ολάντ, ο οποίος συνοδεύεται από αντιπροσωπεία περίπου 200 προσώπων, μεταξύ των οποίων εννέα υπουργοί, περίπου δώδεκα πολιτικοί αξιωματούχοι, περίπου σαράντα επιχειρηματίες, συγγραφείς και καλλιτέχνες, έχει στόχο να ανοίξει μια νέα σελίδα στις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Γάλλο Πρόεδρο, τον οποίο συνοδεύει και η σύντροφός του Βαλερί Τριερβελέρ, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο ομόλογός του της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, με τιμές αρχηγού κράτους.