Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το δριμύ ψύχος στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, που πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις. Πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από το κρύο κοντά σε επαρχιακό δρόμο στο χωριό Ντάμπαρ, στο δήμο Σάνσκι Μοστ.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους από το κρύο τρεις άνθρωποι στη χώρα. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι χιονοπτώσεις που συνεχίζονται και σήμερα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση. Στους δρόμους, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ύψος του χιονιού στο όρος Μπιελάσνιτσα έχει ξεπεράσει τα 78 εκατοστά και η θερμοκρασία στα ορεινά κυμαίνεται στους – 20 βαθμούς Κελσίου.

Για δεύτερη φορά φέτος η πόλη Μόσταρ καλύφθηκε από χιόνι, ενώ στα λευκά ντύθηκε και το μοναδικό παραθαλάσσιο μέρος, το Νεούμ.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία και στο Μαυροβούνιο, όπου λόγω της κακοκαιρίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς οδικούς άξονες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Κλειστοί είναι οι οδικοί άξονες Στσέπαν Πόλιε-Πλούζινε, Νίκσιτς-Σάβνικ, Μοϊκοβατς-Τζούρτζεβιτσα Τάρα και Κόλασιν-Ματέσεβο-Αντριέβιτσα.
Η Λέσχη Αυτοκινήτου συνέστησε στους οδηγούς να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους, εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη και να οδηγούν πολύ προσεκτικά και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, αλλά η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού συνέστησε στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.