Ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Σαΐντ Τζαλιλί, υποστήριξε σήμερα ότι η εκεχειρία η οποία τέθηκε σε ισχύ στην Γάζα αποκαλύπτει την «μεγεθυνόμενη αδυναμία» του Ισραήλ, επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξη της Ισλαμικής Δημοκρατίας προς τις ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις.

«Η αποδοχή της ήττας μόλις οκτώ ημέρες μετά αποκαλύπτει την μεγεθυνόμενη αδυναμία του σιωνιστικού καθεστώτος», υποστήριξε ο Τζαλιλί, εκ των πιο στενών συνεργατών του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, σε δήλωσή του που μετέδωσε το δημόσιο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.

Επίσης ο Τζαλιλί συνεχάρη τους Παλαιστινίους για την εκεχειρία, υποστηρίζοντας πως αυτή δείχνει ότι «η αντίσταση καθίσταται όλο και πιο ισχυρή».

Νωρίτερα, στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των αρχηγών κρατών της λεγόμενης ομάδας D8, των ισλαμικών αναδυόμενων οικονομιών, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε χαιρετίσει την εκεχειρία, που επιτεύχθηκε με διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, αλλά είχε εκτιμήσει ότι η εκεχειρία, που σήμανε τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας -που ελέγχει η Χαμάς- ενδέχεται να μην τηρηθεί.

Την Τετάρτη το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Χαμάς.