Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Ν. Αναστασιάδης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα και ο Μπόρις Γκριζλόφ, πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένης Ρωσία» συμφώνησαν τη συνομολόγηση πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, το οποίο θα υπογραφεί εντός των επόμενων εβδομάδων στη Ρωσία.

Βάση του πρωτοκόλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, «είναι η σύναψη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων και η εμβάθυνση των σχέσεών τους».

Όπως διαπιστώθηκε στις συνομιλίες των κ.κ. Αναστασιάδη και Γκριζλόφ, «η ρωσική πλευρά αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Ευρώπη μέσα από τη συνολική συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διευκολύνοντας την επιθυμία του κόμματος Ενωμένη Ρωσία για ενδυνάμωση των σχέσεών του σε διμερές και διεθνές επίπεδο».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ μπορεί, μέσα από το πλέγμα της δράσης του στο ΕΛΚ, να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων Ευρώπης και Ρωσίας.

Απόψε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρόγκοζιν.