Μια παρέα από το Χάμτραμκ του Μίσιγκαν παρήγγειλε το βράδυ της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου από μια γνωστή αλυσίδα εστιατορίων, αλλά η απόδειξη της παραγγελίας έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Συγκεκριμένα, στην κορυφή της απόδειξης οι πελάτες αναφέρονταν ως «λευκά σκουπίδια» (white trash). Το ρατσιστικό αυτό σχόλιο προκάλεσε όπως ήταν φυσικό τις έντονες αντιδράσεις των μελών της παρέας, που δημοσίευσαν τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας διαστάσεις στο θέμα.

«Είναι οδυνηρό αυτό που συνέβη», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό WXYZ ο Jason Charboneau, μέλος της παρέας. «Από τη στιγμή που δεν έχεις ιδέα, πώς με κρίνεις; Μην κρίνεις. Σταματήστε πια το μίσος και κάντε τη δουλειά σας», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα προτιμήσει ποτέ ξανά το συγκεκριμένο μαγαζί.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της αλυσίδας τοποθετήθηκε επί του θέματος, ζητώντας συγγνώμη και χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συμπεριφορά του υπαλλήλου.

«Αναφορικά με το συμβάν που έγινε χθες το βράδυ, από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την κατάσταση, επικοινωνήσαμε με την πελάτισσα για να την ενημερώσουμε πως η συμπεριφορά που βίωσε είναι απαράδεκτη και αποτελεί σαφή παραβίαση των προδιαγραφών που έχουμε θέσει για την εξυπηρέτηση των πελατών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως θα επιστραφούν στον πελάτη τα χρήματα της παραγγελίας, ενώ θα του προσφερθεί και έκπτωση στο κατάστημα.