Γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών ήταν ο άνδρας, σομαλικής καταγωγής, που μαχαίρωσε σήμερα τρεις ανθρώπους στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, ένας εκ των οποίων πέθανε.

Ο δράστης υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτόρια Γκρέιαμ Άστον, σημειώνοντας ότι αυτός οδηγούσε ένα 4X4 γεμάτο με φιάλες αερίου.

«Δεν πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υφίσταται απειλή σε αυτό το στάδιο, αλλά βεβαίως το αντιμετωπίζουμε ως ένα τρομοκρατικό συμβάν», πρόσθεσε ο Άστον.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας πρόσθεσε επίσης ότι θα γίνει νέα εκτίμηση των ρυθμίσεων για την ασφάλεια για τις δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα και το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία και ότι είναι πιθανόν να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία.

Σε βίντεο από την επίθεση φαίνεται ένα αυτοκίνητο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και περαστικοί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον επιτιθέμενο χρησιμοποιώντας ένα καροτσάκι για ψώνια και μια καρέκλα.

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται επίσης ο δράστης να προσπαθεί να τραυματίσει με ένα μεγάλο μαχαίρι τους δύο αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στην περιοχή μετά την ειδοποίησή τους για το αυτοκίνητο που καιγόταν, προτού πέσει στη συνέχεια στο έδαφος.