Με την αστρονομική επιτυχία που έχει στις πλάτες του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, την τελευταία δεκαετία, όλοι τεντώνουν τα αυτιά τους όταν μιλάει, μιας και αν δεν ξέρει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, τότε δεν ξέρει προφανώς κανείς.

Για να δούμε λοιπόν 10 μόνο ατάκες του που δείχνουν το πώς σκέφτεται ο παραγωγικότερος επιχειρηματίας του σύγχρονου κόσμου…

2008: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στις μοναδικές μας ικανότητες ή στους πελάτες μας; Στους πελάτες μας, πάντα στους πελάτες μας»

2009: «Τα στελέχη που είναι καινούρια στην Amazon εντυπωσιάζονται συχνά από το πόσο λίγο χρόνο περνάμε αναλύοντας οικονομικά μεγέθη ή συζητώντας για προβλεπόμενα οικονομικά αποτελέσματα»

2010: «Χρησιμοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη και αυτό κάνει τη διαφορά»

2011: «Εξοντώνοντας τα μονοπώλια, βοηθάμε τον κόσμο και… εμάς»

2012: «Να επικεντρώνεσαι στον πελάτη και όχι στον ανταγωνισμό»

2013: «Το πώς αγκαλιάζουμε την αποτυχία εδώ στην Amazon είναι πια θρυλικό, καταλήγοντας σε πολλές μικρές αποτυχίες και κάποιες… τεράστιες νίκες»

2014: «Μια ονειρική επιχειρηματική ιδέα έχει τουλάχιστον 4 χαρακτηριστικά: Οι πελάτες τη λατρεύουν, μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα, επιστρέφει πολλά σε όρους κεφαλαίου και αντέχει στον χρόνο»

2015: «Υπάρχουν αποφάσεις που δεν αντιστρέφονται ή σχεδόν δεν αντιστρέφονται. Οι περισσότερες αποφάσεις όμως δεν είναι έτσι. Μπορείς να τις αλλάξεις, να τις αντιστρέψεις. Είναι σαν πόρτες διπλής κατεύθυνσης»

2016: «Για να κρατήσεις την ενέργεια και τον δυναμισμό σου, πρέπει να παίρνεις με κάποιον τρόπο υψηλής ποιότητας και ταχύτητας αποφάσεις»

2017: «Για να πετύχεις υψηλά πρότυπα, πρέπει να σκεφτείς και να θέσεις εκ των προτέρων ρεαλιστικές πεποιθήσεις για το πόσο σκληρό θα είναι κάτι»