Με την αστρονομική επιτυχία που έχει στις πλάτες του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, την τελευταία δεκαετία, όλοι τεντώνουν τα αυτιά τους όταν μιλάει, μιας και αν δεν ξέρει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, τότε δεν ξέρει προφανώς κανείς.

Για να δούμε λοιπόν 10 μόνο ατάκες του που δείχνουν το πώς σκέφτεται ο παραγωγικότερος επιχειρηματίας του σύγχρονου κόσμου…

2008: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στις μοναδικές μας ικανότητες ή στους πελάτες μας; Στους πελάτες μας, πάντα στους πελάτες μας»

2009: «Τα στελέχη που είναι καινούρια στην Amazon εντυπωσιάζονται συχνά από το πόσο λίγο χρόνο περνάμε αναλύοντας οικονομικά μεγέθη ή συζητώντας για προβλεπόμενα οικονομικά αποτελέσματα»

2010: «Χρησιμοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη και αυτό κάνει τη διαφορά»

2011: «Εξοντώνοντας τα μονοπώλια, βοηθάμε τον κόσμο και… εμάς»

2012: «Να επικεντρώνεσαι στον πελάτη και όχι στον ανταγωνισμό»

2013: «Το πώς αγκαλιάζουμε την αποτυχία εδώ στην Amazon είναι πια θρυλικό, καταλήγοντας σε πολλές μικρές αποτυχίες και κάποιες… τεράστιες νίκες»

2014: «Μια ονειρική επιχειρηματική ιδέα έχει τουλάχιστον 4 χαρακτηριστικά: Οι πελάτες τη λατρεύουν, μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα, επιστρέφει πολλά σε όρους κεφαλαίου και αντέχει στον χρόνο»

2015: «Υπάρχουν αποφάσεις που δεν αντιστρέφονται ή σχεδόν δεν αντιστρέφονται. Οι περισσότερες αποφάσεις όμως δεν είναι έτσι. Μπορείς να τις αλλάξεις, να τις αντιστρέψεις. Είναι σαν πόρτες διπλής κατεύθυνσης»

2016: «Για να κρατήσεις την ενέργεια και τον δυναμισμό σου, πρέπει να παίρνεις με κάποιον τρόπο υψηλής ποιότητας και ταχύτητας αποφάσεις»

2017: «Για να πετύχεις υψηλά πρότυπα, πρέπει να σκεφτείς και να θέσεις εκ των προτέρων ρεαλιστικές πεποιθήσεις για το πόσο σκληρό θα είναι κάτι»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.