Η αεροπορική εταιρεία Ryanair αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τους κανόνες σχετικά με τη χρέωση των χειραποσκευών των επιβατών, με στόχο, όπως ισχυρίζεται, να «μειώσει τις καθυστερήσεις στην επιβίβαση».

Από τον Νοέμβριο οι επιβάτες θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους μία μικρή τσάντα στην καμπίνα, αρκεί αυτή να χωράει κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Θα πρέπει ωστόσο να πληρώνουν αντίτιμο της τάξεως των 6 λιρών αν θέλουν να πάρουν μαζί τους μία χειραποσκευή 10 κιλών. Το ποσό βέβαια μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10 λίρες αν θέλουν να βάλουν την αποσκευή στον ειδικό χώρο αποθήκευσης του αεροπλάνου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που η Ryanair αλλάζει την πολιτική της για τις αποσκευές, σύμφωνα με το BBC.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Kenny Jacobs, ανέφερε ότι η νέα πολιτική «θα επιταχύνει τη διαδικασία επιβίβασης και θα μειώσει τις καθυστερήσεις των πτήσεων», ενθαρρύνοντας τους πελάτες είτε να ταξιδεύουν με μια ελαφριά βαλίτσα είτε να δηλώνουν μία μέτρια τσάντα στο check-in.

Αυτή τη στιγμή η Ryanair επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν μαζί τους μία μικρή χειραποσκευή και σε αυτούς που έχουν πληρώσει για επιβίβαση με προτεραιότητα να παίρνουν στην καμπίνα μία τσάντα 10 κιλών.

Από τον Νοέμβριο, αν οι επιβάτες εμφανιστούν στην πύλη με αποσκευή βαρύτερη των 20 κιλών αλλά δεν έχουν πληρώσεις για επιβίβαση προτεραιότητας, η τσάντα θα τοποθετείται στον χώρο αποθήκευσης έναντι 25 λιρών, τονίζει η εταιρεία.

Σημειώνει δε ότι δεν αναμένει να έχει επιπλέον έσοδα από αυτή τη νέα πρακτική καθώς η χρέωση για την αποσκευή βάρους έως δέκα κιλών είναι και πάλι χαμηλότερη από το κόστος χρέωσης μιας κανονικής αποσκευής.