Η απάτη με εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού που βαφτίστηκαν… αλλιώς

Οι ετικέτες ήταν είτε παραπλανητικές είτε λανθασμένες


ΚΟΣΜΟΣ
15:34
09/07/2018
Η απάτη με εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού που βαφτίστηκαν… αλλιώς
1
loading

Περίπου 4,6 εκατομμύρια μπουκάλια ισπανικού ροζέ κρασιού πουλήθηκαν με ετικέτα γαλλικού σε καφέ, ξενοδοχεία και εστιατόρια της Γαλλίας.

Η αποκάλυψη προέρχεται από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Καταπολέμησης της Απάτης της Γαλλίας, μετά από διετή έρευνα σε παραγωγούς, εισαγωγείς, εμπόρους και διανεμητές.

Ενώ τα περισσότερα από τα μπουκάλια κρασιού είχαν τη σωστή ετικέτα, μία τεράστια ποσότητα ισπανικού κρασιού είχε με «μαγικό» τρόπο μετατραπεί σε γαλλικό, σύμφωνα με το BBC. Οι ετικέτες ήταν είτε παραπλανητικές είτε λανθασμένες. Τα πιο κοινά αδικήματα αφορούν στην απόκρυψη της πραγματικής προέλευσης του κρασιού ή στην τοποθέτηση ένδειξης γαλλικής προέλευσης όπως «Παραγωγή Γαλλίας» ή «Εμφιαλωμένο στη Γαλλία».

Οι αποκαλύψεις ήταν συγκλονιστικές, ιδίως για τις νότιες περιοχές της Γαλλίας που παράγουν κρασί και μάχονται εναντίον της εισαγωγής φθηνού ισπανικού οίνου.

Τη Δευτέρα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien προειδοποίησε: «Οπαδοί του ροζέ κρασιού προσοχή. Μπορεί να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων». Ο διευθυντής της υπηρεσίας ανέφερε ότι συνολικά η ποσότητα του ροζέ κρασιού που έχει αλλαχθεί η προέλευσή του ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια μπουκάλια.

WINE

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar criskalts

    Εδώ να δείτε πόσα κρασιά Χιλής πωλούνται ως ΠΟΠ μοσχοφίλερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει