Σκηνή που είχαν στήσει οι Αβορίγινες σε πάρκο του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία διέλυσαν εκατοντάδες αστυνομικοί, προκειμένου να είναι δυνατή η πραγματοποίηση του ετήσιου Ελληνικού Πανηγυριού. Τριάντα Αβορίγινες συνελήφθησαν, ενώ 80 διαδηλωτές απομακρύνθηκαν βιαίως.

Στο συγκεκριμένο πάρκο του Σάουθ Μπρίσμπαν, οι Αβορίγινες είχαν κατασκηνώσει από τον περασμένο Μάρτιο και είχαν στήσει σκηνή-«πρεσβεία» για να προβάλουν τα αιτήματά τους.

Ο δήμος του Μπρισμπέιν τους ζήτησε να αποχωρήσουν ειρηνικά για να αδειάσει το πάρκο, προκειμένου να διεξαχθεί το Ελληνικό Πανηγύρι το Σαββατοκύριακο και μόλις αυτοί αρνήθηκαν επενέβη η αστυνομία και τους διέλυσε. Οι Αβορίγινες

Η Ελληνική Κοινότητα του Μπρισμπέιν, σε επιστολή της προς τον δήμο, τόνισε ότι η σκηνή των Αβοριγίνων ήταν στην κεντρική είσοδο του πάρκου και δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί το Ελληνικό Πανηγύρι.

Οι ηγέτες των Αβροριγίνων υποστηρίζουν πως «δεν πρόκειται για κατάληψη αλλά για δικαίωμα των πρώτων κατοίκων της Αυστραλίας. Είτε αρέσει στους Ελληνοαυστραλούς, είτε στους άλλους μετανάστες που ήρθαν εδώ, αυτή η χώρα είναι δική μας. Μας ανήκει και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας» λένε οι ιθαγενείς.