Στην ατζέντα των συζητήσεων του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν και το Κυπριακό, ωστόσο όπως τόνισε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, δεν γνωρίζει αν τελικά το θέμα συζητήθηκε.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μεγαλόνησο, ο κ. Οσάτσι είπε ακόμη ότι η Ρωσία υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει τη Λευκωσία και στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα, διευκρινίζοντας ότι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία δεν επηρεάζει τις σχέσεις με την Κύπρο. Τόνισε ότι η βελτίωση των σχέσεων Μόσχας – Άγκυρας οφείλεται στις διμερείς συμφωνίες για εμπορικά θέματα.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου, ο ανέφερε πως πριν από μερικούς μήνες αντιπροσωπεία της κατασκευάστριας εταιρείας ήρθε στην Κύπρο και συναντήθηκε με ειδικούς του υπουργείου Ενέργειας και τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, στους οποίους δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τα θέματα ασφάλειας.

«Εξηγήθηκαν τα πάντα», επισήμανε ο κ. Οσάτσι και «δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι θα είναι από τους καλύτερους σταθμούς στον κόσμο και δεν προβληματίζει το θέμα ενδεχόμενων κινδύνων».