Στο εβδομαδιαίο περιοδικό Femme actuelle μίλησε η δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ, η σύντροφος του υποψηφίου των Σοσιαλιστών για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Ολάντ.

Η Τριερβελέρ εκμυστηρεύτηκε ότι ο Ολάντ «ποτέ δεν κλείνει την πόρτα στον οποιονδήποτε».

«Είναι πιστός στις ανδρικές αρχές του ο υποψήφιος πρόεδρος. Όπως λέει, για να αγαπηθείς, πρέπει να είσαι αγαπητός. Είναι ο εαυτός του. Στην προσωπική σχέση έχει σταθερή διάθεση. Όποιες κι αν είναι οι έγνοιες του, δεν τις κάνει να γίνονται ανυπόφορες, από σεβασμό στον άλλον» πρόσθεσε.

Η ίδια αποκάλυψε ακόμη ότι η φιλοσοφία ζωής του υποψηφίου των Σοσιαλιστών είναι ότι δεν πρέπει να χάνεται καμία στιγμή της ζωής. «Στα καθημερινά, ο Φρανσουά ‘επενδύει’ στη διαβίωση στο σπίτι: ψωνίζει και μαγειρεύει, μάλιστα χρησιμοποιεί πολύ το βούτυρο. Η μικρή του μανία είναι ότι ποτέ δεν κλείνει τελείως τα ντουλάπια, ή τις πόρτες των δωματίων. Συνειδητοποίησα ότι αποτελεί αυτό ένα στοιχείο του χαρακτήρα του… Ποτέ δεν κλείνει την πόρτα στον οποιονδήποτε, δεν έχει τίποτε να κρύψει» αφηγείται η ίδια.

«Θα συνεχίσω να δουλεύω, όχι με κριτήρια σταδιοδρομίας, νοιώθω επιτυχημένη απ’ τη σκοπιά αυτή, απλά θα συνεχίσω τον βιοπορισμό» είπε για τα μελλοντικά της σχέδια.

Η ίδια εργαζόταν ως παρουσιάστρια πολιτικής εκπομπής στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Direct 8, και είναι ήδη από το 1989 συνεργάτης του «Παρί Ματς».

«Στηρίζω οικονομικά τα τρία παιδιά μου. Δεν πρέπει να το κάνει ο Φρανσουά, ούτε όμως και το κράτος. Εύχομαι να συνεχίσω στη δημοσιογραφία, είτε στην τηλεόραση, είτε στον έντυπο Τύπο, όμως αναμφίβολα εκτός των ορίων της Γαλλίας… Παραδείγματος χάρη, να παίρνω συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από το εξωτερικό, γιατί όχι;» δήλωσε με έμφαση.