Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο που καταδίκασε τους υπευθύνους της εταιρίας ΗΛΙΟΣ, για το μοιραίο δυστύχημα που κόστισε τις ζωές των 123 επιβαινόντων, έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που είχε επιβάλλει νωρίτερα σήμερα

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, απόντες όλοι από την δικαστική αίθουσα, είναι οι Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Κικκίδης Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων, Γιάνκο Στοϊμένοφ Αρχιπιλότος και ο μηχανικός ‘Αλαν Ίργουϊν.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους κατηγορουμένους, για ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια τους τρεις πρώτους και για ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια τον μηχανικό.

Συνολικά το δικαστήριο, στον καθένα επέβαλε ποινή φυλάκισης 123 ετών, με ποινή βάσης τα 3 έτη, για το πρώτο θύμα και επιπλέον 1 έτος για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάθηκε στην αεροπορική τραγωδία. Εκτιτέα από αυτά είναι τα 10 έτη.

Στην εκτέλεση της ποινής των τεσσάρων, δόθηκε αναστολή, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ στον καθένα, ενώ μία δικαστής που μειοψήφησε ζήτησε την επιβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα στις προξενικές αρχές του τόπου κατοικίας των καταδικασθέντων.