Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για κυρώσεις

Για τις εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν


ΚΟΣΜΟΣ
17:28
20/08/2010
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για κυρώσεις
loading

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία για την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες που έχουν εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η προειδοποίηση των ΗΠΑ προς την Άγκυρα μεταβιβάστηκε πρόσφατα από μια αντιπροσωπεία των αμερικανικών υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα αναφέρει ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία απείλησε τουρκικές εταιρείες ενέργειας αλλά και τράπεζες ότι θα μπουν στη μαύρη λίστα αν συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ιράν παρά τις διεθνείς κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται την περίοδο που η Τουρκία ενισχύει τους οικονομικούς της δεσμούς με το Ιράν και μετά την καταψήφιση τον Ιούνιο από την Τουρκία της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Τεχεράνη.

Ο Τούρκος υπουργός Προεδρίας, Χαγιάτι Γιαζίτσι, έχει δηλώσει ότι η Τουρκία σκοπεύει να αυξήσει τον ερχόμενο χρόνο τις εμπορικές της συναλλαγές με το Ιράν στα 20 δισ. δολάρια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει