Πλούτος, επιτυχία, άγχος, σπυράκια και τρολάρισμα, αυτός είναι ο κόσμος ενός πιτσιρικά που έπιασε τη ζωή από τα μαλλιά και τα κατάφερε.

Ο Ben Towers ήταν μόλις 11 χρονών όταν ίδρυσε τη δική του εταιρία web designing (Towers Design) με έδρα το παιδικό του δωμάτιο. Η είδηση κυκλοφόρησε φυσικά στο σχολείο και δεν χάρηκαν ακριβώς όλα τα παιδάκια με την επιχειρηματική πρωτοβουλία του συμμαθητή τους.

Δέχτηκε bullying και κοροϊδία, αν και θα ήταν αυτός που θα γελούσε τελευταίος. Βλέπετε μέχρι τα 14 του η εταιρία είχε μεγαλώσει τόσο που προσέλαβε τον πρώτο του υπάλληλο, ενώ στα 16 του διατηρούσε ήδη δύο γραφεία, ένα στο Λονδίνο και ένα στη γενέτειρά του, στο Τζίλιγχαμ του Κεντ.

vbgtsooewewfdfsfser4

Σήμερα είναι στα 19 του και έχει ήδη ζήσει τη συγχώνευση της εταιρίας του, μια εξαγορά που του απέφερε επταψήφια νούμερα! Κάτι που τον κάνει έναν από τους νεότερους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους του πλανήτη, μέλος μιας μικρής και εκλεκτής ελίτ πιτσιρικιών που τα κατάφεραν ήδη από τα σχολικά τους χρόνια.

Και όπως εξομολογείται ο ίδιος συχνά σε ομιλίες του, αποδίδει εν μέρει την τρομακτική του επιτυχία στα παιδιά αυτά που του έκαναν τη ζωή μαρτύριο στο σχολείο: «Νομίζω πως με ενέπνευσαν», θυμάται ο Ben που λειτουργεί ήδη ως πρεσβευτής σχετικής καμπάνιας κατά του σχολικού εκφοβισμού, «ήθελα να αποδείξω πως έκαναν λάθος».

vbgtsooewewfdfsfser2

Και βέβαια μιλάμε για έναν άνθρωπο που παραμένει με πολλούς τρόπους ο τυπικός 19χρονος της εποχής του. Ζει ακόμα, για παράδειγμα, στο πατρικό του με τους γονείς και την αδελφούλα του, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο αλλά και μια καλή νυχτερινή έξοδο. Οι μόνες τρέλες που κάνει, όπως λέει, με τα λεφτά του είναι εκείνο το Audi S3 που αγόρασε, τα VIP εισιτήρια για να δει την Τσέλσι, άντε και κάνα καλό τραπέζι στο αγαπημένο του κλαμπ.

«Ο μπαμπάς μου είναι σχεδιαστής και η μαμά μου δουλεύει στο εθνικό σύστημα υγείας και κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατώ τα πόδια μου στο έδαφος», λέει χαρακτηριστικά, «δεν είμαι σπάταλος. Δεν εκτροχιάζομαι ποτέ».

vbgtsooewewfdfsfser1

Κι όλα αυτά από ένα παιδάκι που ο ίδιος ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον αποκάλεσε προσφάτως «έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες της Αγγλίας»!