Έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, που αυξάνεται συνεχώς, συνέλαβαν οι ιταλικές Αρχές, έπειτα από μια εκτεταμένη επιχείρηση, που στόχο είχε τη μαφία της Καλαβρίας, γνωστή και ως Ντραγκέτα. Μάλιστα, τα «πλοκάμια» της εγκληματικής οργάνωσης έφταναν μέχρι και τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί καραμπινιέρι ανακοίνωσαν κατασχέσεις αντικειμένων και αγαθών αξίας 50 εκατ. ευρώ. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της υπηρεσίας κατά της μαφίας της Καταντζάρο, ανακάλυψαν ότι η Ντραγκέτα είχε καταφέρει να διεισδύσει σε τομείς από τα αμπελουργικά και διατροφικά προϊόντα, την αποκομιδή σκουπιδιών, τους δημόσιους διαγωνισμούς, ακόμη και στα γραφεία τελετών. Επίσης, αποδείχθηκε ότι υπήρχε ένα στενό δίκτυο συνεργειών με ένα μέρος δημόσιων διοικητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίκτυο είχε διακλαδώσεις σε πολλές περιφέρεις της Ιταλίας, αλλά και εκτός της γειτονικής χώρας και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια του Έσεν και του Μπάντεν Μπύντενμπεγκ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί αυτήν τη στιγμή είναι κοντά στις 200. Επίσης, τονίζεται ότι η οργάνωση αντλούσε κέρδη και από την υποδοχή μεταναστών, τον τουριστικό τομέα, τον τζόγο, όπως και από κάποιους δήμους.