Είκοσι χέρια παίζουν ταυτόχρονα ένα κομμάτι σε ένα πιάνο

Δείτε το βίντεο


ΚΟΣΜΟΣ
11:28
18/12/2017
Είκοσι χέρια παίζουν ταυτόχρονα ένα κομμάτι σε ένα πιάνο
loading

​Ομάδα 18 μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων στο Σαράγεβο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης κατέγραψαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, καθώς έπαιξαν ένα κομμάτι σε πιάνο ταυτόχρονα όλοι μαζί.

Οι μαθητές τεσσάρων μουσικών σχολείων του Σαράγεβο (του Κροατο-Μουσουλμανικού τμήματος) και του ανατολικού Σαράγεβο (του τμήματος της Σερβικής Δημοκρατίας) μαζί με δυο δασκάλους τους, επέλεξαν να παρουσιάσουν το «Gallop-Marche» του Γάλλου συνθέτη, Aλμπέρ Λαβινιάκ, κάλυψαν με τα σώματά τους το πιάνο και κατάφεραν να καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ.

Την ερμηνεία «για 40 χέρια» και «100 δάχτυλα» προσάρμοσε ο καθηγητής τους, συνθέτης Τζόρτζε Γιόβαντσιτς.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο Γιοβάντσιτς στο BIRN. «Ήταν περισσότερο μαθηματικά από τέχνη, γιατί έπρεπε να προσθέσω όλα τα πλήκτρα στο πιάνο και όλα τα δάχτυλα και έπειτα να υπολογίσω τον χώρο στο πληκτρολόγιο, ώστε όλοι να μπορούν να κινηθούν και να παίξουν» είπε.

«Το μεγαλύτερο μήνυμα αυτής της επιτυχίας, είπε, είναι ότι μαθητές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των τριών εθνοτήτων το πέτυχαν μαζί. Οι μαθητές έκαναν εξάσκηση επί τρεις μήνες για να φτάσουν στο στόχο τους» πρόσθεσε.

Το ρεκόρ κατείχε μέχρι τώρα ομάδα 18 Ιταλών μαθητών της καθηγήτριας μουσικής αγωγής Άγγελα Μοντεμούρο. Τον Οκτώβριο του 2014, στο Μπάρι επίσης σε ένα πιάνο εκτέλεσαν και πάλι το ίδιο μουσικό κομμάτι του Λαβινιάκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη τον στόχο κατάρριψης του ρεκόρ έθεσε η οργάνωση Tattile για την προώθηση της μουσικής παιδείας στη χώρα.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει