Πλησιάζει η ημέρα που οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Συρίας θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος των πολιτών της χώρας, «με πρώτο κατηγορούμενο ανάμεσά τους τον ίδιο τον πρόεδρο Άσαντ», υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη ο Ζιπέ επέκρινε σφοδρότατα την «ανικανότητα» του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν μπόρεσε να πάρει μια απόφαση για το θέμα της Συρίας εξαιτίας του βέτο που άσκησαν η Κίνα και η Ρωσία. Σημείωσε μάλιστα ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου είναι «ο μοναδικός δρόμος» για να τερματιστεί η κρίση.

«Θα έρθει η ημέρα που οι συριακές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, με πρώτο τον πρόεδρο Άσαντ, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις τους. Δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για τέτοιες πράξεις», είπε ο Ζιπέ, κάνοντας λόγο για σφαγές πολιτών, βομβαρδισμούς πόλεων, βασανιστήρια σε βάρος παιδιών και δολοφονίες τραυματιών μέσα στα νοσοκομεία.