Η 71 ετών χήρα Berta Manzanero πιάστηκε σε κάμερα να κλέβει λουλούδια από τον τάφο ενός 11χρονου αγοριού, που είχε χάσει τη ζωή του το 1980.

Η οικογένειά του παρατήρησε ότι έλειπαν αντικείμενα που είχε τοποθετήσει στον τάφο και αποφάσισε να τοποθετήσει μια κάμερα για να δει τι συμβαίνει.

Έτσι ο φακός «συνέλαβε» την ηλικιωμένη γυναίκα… επί τω έργω, η οποία συνελήφθη όταν η 39χρονη κόρη της είδε τις δημοσιευμένες φωτογραφίες και… «την έδωσε»!

Οι δικαστές ακούγοντας την ιστορία της την λυπήθηκαν και της επέβαλαν ένα μικρό πρόστιμο, που ανερχόταν στα 350 ευρώ.

Η γυναίκα καταρχήν παραδέχτηκε ότι εκείνη έκλεψε τα λουλούδια από τον τάφο, λέγοντας ότι τα πήρε γιατί… «της άρεσαν»! Στη συνέχεια τους είπε ότι το 2004 έχασε το γιο της, ο οποίος αυτοκτόνησε, πηδώντας στις γραμμές ενός τρένου, υποφέροντας από στρες λόγω της δουλειάς του, αφήνοντας πίσω του ένα μωρό οκτώ μηνών. Λίγο καιρό μετά έχασε και τον άντρα και τη μητέρα της.

Ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι από τότε περνά πολύ δύσκολες μέρες, ενώ έκανε χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών, τα οποία είχε σταματήσει πρόσφατα, γιατί πίστευε ότι ήταν κάπως καλύτερα.

«Ξέρει ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος. Ξέρει ότι η οικογένεια του παιδιού αναστατώθηκε και έχει μετανιώσει για την πράξη της» πρόσθεσε.

Στο πλευρό της εμφανώς αναστατωμένης ηλικιωμένης γυναίκας κατά τη διάρκεια της δίκης, στεκόταν ο… γαμπρός της, αλλά όχι και η κόρη της!