Επιχείρηση «σκούπα» των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Λος Άντζελες πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής από του δημάρχου της πόλης να εκκενωθεί η κατάληψη του κινήματος «καταλαμβάνουμε το Λος Άντζελες».

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες είχε δώσει τελεσίγραφο στους ακτιβιστές μέχρι τα μεσάνυχτα για να εγκαταλείψουν το πάρκο έξω από το δημαρχείο, όπου πραγματοποιούσαν κατάληψη. Ο καταυλισμός στο πάρκο του δημαρχείου του Λος Άντζελες είχε φτάσει να έχει 485 σκηνές, κατά τα πρότυπα των κινητοποιήσεων στη Νέα Υόρκη.

Τουλάχιστον χίλιοι διαδηλωτές αψήφησαν την εντολή του δημάρχου και παρέμειναν στο χώρο, καταλαμβάνοντας και τους γύρω δρόμους. Ακολούθησαν πολύωρες συγκρούσεις με την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να χτυπούν βίαια τους διαδηλωτές προκειμένου να τους απωθήσουν.  Οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν από τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν ειρηνικά και να μαζέψουν τα αντίσκηνα και τα πράγματά τους και όταν αυτοί αρνήθηκαν να υπακούσουν τις εντολές, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν δίστασαν να τους χτυπήσουν και να τους κουβαλάνε αιμόφυρτους.