Στην ένταση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τονίζοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να ξέρει που είναι τα όρια.

«Κανείς δεν έχει συμφέρον από μια κλιμάκωση της κατάστασης. Ο Ερντογάν θα πρέπει όμως να ξέρει που είναι τα όρια. Είναι εξοργιστικό ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στείλει στη φυλακή περισσότερους από 150 δημοσιογράφους και από την άλλη εγκαλεί τη Γερμανία για παραβίαση της ελευθερίας της γνώμης και του συνερχέσθαι» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας.

Και προσθέτει η εφημερίδα: «Από μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ακούει κανείς συχνά τις τελευταίες ημέρες ότι σαν πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από την τουρκική πολιτική, ωστόσο σαν πολιτικοί πρέπει να φανούν έξυπνοι και να δράσουν με οξυδέρκεια. Όλα αυτά είναι σωστά. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να τα συνδυάσουν αυτά τα δύο στο μυαλό τους. Απαιτείται σταθερότητα ώστε να υπερασπισθούν τις αξίες της ελευθερίας στη Γερμανία απέναντι στους εχθρούς της».