Μια νεαρή μητέρα από την Αυστραλία αναγκάστηκε να γεννήσει το μωρό της πρόωρα στη Νέα Ζηλανδία, μόλις στην 25η εβδομάδα, όταν αρρώστησε πολύ κατά τη διάρκεια των διακοπών της με την οικογένειά της.

Η 34χρονη Brodie Soster μιλώντας στη Daily Mail Αυστραλίας είπε ότι ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της το μικροσκοπικό μωρό της που ζυγίζει μόλις 510 γραμμάρια και ήρθε τόσο ξαφνικά στον κόσμο στις 5 Οκτωβρίου. «Πεθαίνω για να την κρατήσω επιτέλους» είπε και πρόσθεσε «η στιγμή που κρατάει το δάχτυλό μας είναι το καλύτερο μέρος της ημέρας και θα μπορούσαμε απλά να στεκόμαστε όλη την ημέρα και να την κοιτάμε στα μάτια».

morro2

Η Brodie είχε μια καλή και φυσιολογική εγκυμοσύνη και δεν είχε κανένα σύμπτωμα πριν από το ταξίδι της στη Νέα Ζηλανδία. Δύο μέρες πριν φύγει ένιωθε πως είχε μια βασανιστική καούρα αλλά το θεώρησε φυσιολογικό. «Ο πόνος με κρατούσε ξύπνια αλλά έχω μια στρατιωτική νοοτροπία και ήθελα να καταπολεμήσω τον πόνο» ανέφερε.

morro3

Μετά από κάποιες μέρες αποφάσισε να πάει στο γιατρό αλλά όταν ρώτησε για το κόστος της επίσκεψης έμαθε ότι ήταν 150 λίρες και έφυγε χωρίς να εξεταστεί. Αργότερα όμως η θεία της την πίεσε να επιστρέψει διαισθανόμενη ότι κάτι δεν πάει καλά.

morro4

Τελικά αποδείχθηκε ότι έπασχε από σύνδρομο HELLP, μια επιπλοκή της προεκλαμψίας που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για το μωρό και την έγκυο αν δεν ενεργούσαν άμεσα. Η γυναίκα πέρασε τέσσερις μέρες μέσα στο νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε ότι το μωρό της δεν έπαιρνε βάρος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Τελικά, η μόνη λύση ήταν η καισαρική έκτακτης ανάγκης.

morro1

Το μικροσκοπικό βρέφος παρακολουθείται τώρα στενά από τους γιατρούς ενώ η μητέρα του, κάθε φορά, που χτυπάει το τηλέφωνο φοβάται μήπως ακούσει κάποιο δυσάρεστο νέο. Το μωρό δείχνει, πάντως, να αναπτύσσεται γεμίζοντας ελπίδα τους γονείς που ελπίζουν τα καλύτερα για το μέλλον του.