Χρυσές παραλίες με λεπτή άμμο, σμαραγδένια νερά, καταγάλανος ουρανός, παιχνίδια στη θάλασσα, ο τέλειος τουριστικός προορισμός. Θα ήταν αυτό αλήθεια αν η περιγραφή δεν αφορούσε μια χώρα πνιγμένη στο αίμα και ρημαγμένη από τον πόλεμο: τη Συρία.

Κι όμως αυτό το βίντεο ανέβασε, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Τουρισμού της Συρίας στη σελίδα του στο Facebook, δείχνοντας μια χώρα όπως πιθανώς ήταν πριν το ξέσπασμα του πολέμου και το σαρωτικό πέρασμα του Ισλαμικού Κράτους, αναδεικνύοντας την ομορφιά της και τους χαρούμενους, χαλαρούς παραθεριστές που διασκέδαζαν στην παραλία.

Με το σλόγκαν «Συρία, πάντα όμορφη», με το οποίο κλείνει το βίντεο, μοιάζει να παραπέμπει σε μια άλλη χώρα, αν όχι μια άλλη πραγματικότητα. Η φυσική ομορφιά της Συρίας δεν αμφισβητείται αλλά ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, των αντιπολιτευόμενων οργανώσεων και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχει πνίξει τη χώρα στο αίμα, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Syrian2 Syrian3 Syrian4 Syrian5 Syrian1