Η βρετανική Mirror δημοσιεύει την ιστορία της τριών ετών Georgie Gibbs που πάσχει από σπαστική εγκεφαλική παράλυση και συγκεκριμένα διπληγία με την οποία πάσχουν και τα τέσσερα άκρα, αλλά τα δύο κάτω περισσότερο από τα άνω.

Έτσι η μικρή Georgie βρίσκει το κολύμπι ευκολότερα από το περπάτημα και αυτό γιατί λόγω της νευρολογικής πάθησης δεν είναι σε θέση να περπατήσει αλλά αν και ακούγεται παράξενο μπορεί να κολυμπήσει. Το κοριτσάκι βλέπει τους μύες του να σκληραίνουν, πράγμα που την κάνει να αγωνίζεται να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Αντ’ αυτού, στηρίζεται σε μια αναπηρική καρέκλα, σε τρίποδα μπαστούνια ή άλλα υποστηρικτικά μέσα για να κινηθεί. Όμως, παρά το γεγονός ότι πονάει συνεχώς, το αποφασιστικό κοριτσάκι έχει μάθει να κολυμπάει. Η 41χρονη μητέρα της αποκαλύπτει ότι αισθάνεται πολύ ελεύθερη όταν βρίσκεται στην πισίνα. «Όταν κολυμπάει είναι ακριβώς όπως τα άλλα παιδιά και δεν καταλαβαίνει κανείς ότι είναι διαφορετική» λέει η μητέρα της και προσθέτει «Μισεί να χρησιμοποιεί όλα αυτά τα διάφορα κατασκευάσματα που χρειάζεται για να περπατήσει. Είναι ένα τόσο αποφασιστικό κοριτσάκι. Ποτέ δεν αφήνει τίποτα την καταβάλει»

Η μαμά της Georgie αποκαλύπτει ότι «έσπασαν τα νερά» όταν ήταν να γεννήσει στις 26 εβδομάδες και οι γιατροί που ήξεραν ότι το μωρό θα γεννηθεί πρόωρα την προειδοποίησαν για τα χειρότερα. «Μας είπαν ότι η Georgie μπορεί ακόμη και να μην επιβίωνε και αν το έκανε θα μπορούσε να έχει σοβαρά προβλήματα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί σε εμάς» λέει η μητέρα. Στους πρώτους μήνες όπως είπε  μητέρα δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα αλλά στον ένατο μήνα παρατήρησε ότι δεν κινείται φυσιολογικά όπως θα έπρεπε ενώ ήξερε πλέον τι είναι φυσιολογικό καθώς έχει άλλο ένα παιδί. Επιπλέον η μικρή δεν έκανε ο,τι τα άλλα συνομίληκα παιδάκια όταν την πήγαινε βόλτα και συμπεριφερόταν διαφορετικά. Αρχικά οι γιατροί νόμιζαν ότι αναπτύσσεται πιο αργά καθώς ήταν πρόωρο αλλά αργότερα και κάνοντας μια μαγνητική τομογραφία διαπίστωσαν ουλές στον εγκέφαλό της. Λίγο πριν από την πρώτη ημέρα των γενεθλίων της είχε επισήμως διαγνωστεί με σπαστική εγκεφαλική παράλυση και διπληγία.

«Οι γιατροί είπαν σε μένα και το σύζυγό μου ότι δεν ήξεραν πώς πρόκειται να είναι στο μέλλον ή αν ποτέ θα περπατήσει.» Τώρα η οικογένεια ζει μια δύσκολη καθημερινότητα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μικρής καθώς ακόμη και όταν κοιμάται οι μύες της σκληραίνουν. Κοιμάται ακόμη σε μια κούνια για να μπορεί να κρατιέται από τα κάγκελα και να κινείται. Το μικρό κορίτσι κάνει φυσιοθεραπείες και ακόμη και το ποδήλατό της είναι ειδικό ώστε να μην το καταλαβαίνει η ίδια ότι διαφέρει αλλά να τεντώνει τους μύες της. Το κοριτσάκι όμως ανταποκρίνεται εκπληκτικά στην πισίνα στα μαθήματα τα οποία είχε ξεκινήσει πριν καν διαγνωστεί με την ασθένεια. Όπως λένε οι γονείς της το κολύμπι την βοηθά πάρα πολύ και κινείται πολύ άνετα μέσα στο νερό. Τώρα πιθανόν να υποβληθεί σε μια επέμβαση που θα την βοηθήσει να βρει μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα της.

nipio 1 nipio 2 nipio 3