Ο 14χρονος Harry Palmer από τη Βρετανία έχει βάρος σχεδόν 108 κιλά, πολύ παραπάνω από το σωστό για την ηλικία του. Απολαμβάνει το μαγείρεμα και είναι πολύ δημοφιλής στο σχολείο του, καθώς κάνει διαρκώς τον κλόουν της τάξης, ενώ παράλληλα έχει πολύ καλούς βαθμούς.

Έχει γίνει και χιτ στο YouTube ανεβάζοντας βίντεο με τον ίδιο να τραγουδά στο δωμάτιό του, τα οποία έχουν δει εκατομμύρια χρήστες.

Ο ίδιος δεν πιστεύει πως το βάρος του είναι πρόβλημα και θέλει «να απολαύσει την παιδική του ηλικία» παραπέμποντας κάθε σκέψη για δίαιτα όταν μεγαλώσει.

«Δεν θέλεις να χαλάσεις την παιδική σου ηλικία, έτσι το βλέπω, ζήσε χαρούμενα αυτά τα χρόνια και ανησυχείς για τη ζωή αργότερα», είπε σε επεισόδιο της εκπομπής «Danger: Teen Bingers» του Channel 5.

aif03

«Αν χάσω βάρος, θα το χάσω όταν μεγαλώσω. Δεν πιστεύω πως πρέπει να καταστρέψω την παιδική μου ηλικία τρώγοντας υγιεινά όλη την ώρα, σαλάτες και τέτοια. Τα περισσότερα παιδιά τρώνε γλυκά και έτσι κι εγώ θα πρέπει να ζήσω την παιδική μου ηλικία και να είμαι χαρούμενος».

Σύμφωνα με το Public Health England, τα παχύσαρκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να ασθενήσουν και να χρειαστούν περισσότερη ιατρική φροντίδα απ’ ό,τι τα παιδιά με κανονικό βάρος. Είναι επίσης πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικοι κι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ακόμα και πρόωρου θανάτου.

«Δεν μπορούμε να έχουμε καμία λιχουδιά στο ψυγείο, ο Harry θα τις εξαφανίσει», περιέγραψε ο πατέρας του. «Δεν ακούει τίποτα, πιστεύει πως ξέρει καλύτερα. Δεν θέλει να χάσει βάρος, δεν τον ενοχλούν τα κιλά του, ζει τη ζωή του. Είναι ανησυχητικό, τι άλλο μπορώ να κάνω; Δεν θέλει να ακούει τίποτα σχετικά με απώλεια βάρους ή καλή φυσική κατάσταση».

aif02

Ο Harry ονειρεύεται να γίνει πιλότος και οι γονείς του ελπίζουν αυτό να τον παρακινήσει να χάσει κιλά καθώς θα πρέπει να περάσει και από ιατρικές εξετάσεις για να προχωρήσει σε αυτόν το κλάδο.

Σε εξετάσεις που κάνει τώρα πάντως, οι δείκτες του είναι μεγαλύτεροι των επιτρεπόμενων για να ακολουθήσει αυτή την καριέρα.

«Ο δείκτης μάζας σώματός σου είναι 37,2, το όριο είναι 35 κι έτσι δεν θα περνούσες. Όλα τα υπόλοιπα είναι καλά εκτός από την πίεσή σου που είναι λίγο αυξημένη αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σου εργάζεται σκληρά για να σηκώνει το επιπλέον βάρος», του εξήγησε ο γιατρός, προειδοποιώντας τον ωστόσο πως συνεχίζοντας στην ίδια πορεία, στα 17 του θα είναι ακόμα πιο βαρύς και θα κινδυνεύει να εμφανίσει πολλά προβλήματα υγείας.

«Αυτή είναι η πρώτη εξέταση στην οποία δεν τα πήγες καλά, πώς σου φαίνεται;», τον ρώτησε ο μπαμπάς του μετά τις ιατρικές εξετάσεις.

Αλλά ο Harry εμφανιζόταν να έχει κρατήσει μόνο όσα καλά είχε πει ο γιατρός και να αγνοεί όλες τις προειδοποιήσεις του για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που αντιμετωπίζει. «Το ήξερα πως ο ΔΜΣ ήταν λίγο υψηλός, κατά τα άλλα είμαι καλά. Το ξέρω πως πρέπει να χάσω βάρος αλλά τώρα ξέρω πως όλα είναι καλά».

aif01