Ένα βρέφος 8 μηνών πέθανε σήμερα από ασφυξία, από τα δακρυγόνα που εκτόξευσε ο ισραηλινός στρατός κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του, στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το αγοράκι, ο Ραμαντάν Ταουάμπτεχ, υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς Παλαιστίνιους που εκτόξευαν πέτρες εναντίον τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σε άλλο σημείο, σε έναν σταθμό ελέγχου κοντά στη Ραμάλα, επίσης στη Δυτική Όχθη, ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν σκόπιμα ένα νεαρό Παλαιστίνιο με το θωρακισμένο όχημά τους κατά τη διάρκεια ταραχών, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην περιοχή αυτή σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και νεαρών που πετούν πέτρες εναντίον τους.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν με το τζιπ τους μια ομάδα νεαρών, τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς. Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης κατέβηκε από το όχημα και χτύπησε πολλές φορές το νεαρό που ήταν πεσμένος στο έδαφος με τη λαβή του όπλου του.

Στο σημείο έφτασε ένα ασθενοφόρο των παλαιστινιακών αρχών. Όμως οι στρατιώτες εμπόδισαν τους τραυματιοφορείς να πλησιάσουν το νεαρό, που ήταν τραυματισμένος στο αριστερό πόδι, εκτοξεύοντας δακρυγόνα εναντίον τους και απωθώντας τους βίαια.

Ο τραυματίας τελικά συνελήφθη και απομακρύνθηκε από το σημείο από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν «έναν Παλαιστίνιο οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο» που πλησίαζε τους στρατιώτες. Ένας αξιωματικός έδωσε τότε εντολή στους άνδρες που επέβαιναν στο τζιπ να παρασύρουν τον επιτιθέμενο ο οποίος «τραυματίστηκε σοβαρά»

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, 8 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες και ένας από πλαστικές στις συγκρούσεις αυτές.israel05 israel01 israel02 israel03 israel04

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.