Η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς επιβεβαίωσε σήμερα πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το λογότυπο της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη, τη σύνοδο κορυφής της οποίας φιλοξένησε πρόσφατα η χώρα, στοίχισε στο γερμανικό δημόσιο 80.000 ευρώ.

Η σύνοδος κορυφής της G7 διεξήχθη την 7η και 8η Ιουλίου στη Βαυαρία, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας και της οικοδέσποινας Γερμανίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δημοσιεύματα σε γερμανικά ΜΜΕ, που επικαλέστηκαν πηγές στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανέφεραν ότι ο λογότυπος της συνόδου στοίχισε στο γερμανικό δημόσιο περίπου 80.000 ευρώ, ένα ποσό «σημαντικά» μεγαλύτερο από αυτό που προβλεπόταν αρχικά.

«Το κόστος ανήλθε (όντως) σε σχεδόν 80.000 ευρώ, συγκεκριμένα σε 79.964,43 ευρώ», δήλωσε η Βιρτς σε δημοσιογράφους.

Η ίδια διευκρίνισε πως ο λογότυπος αυτός χρησιμοποιήθηκε και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται, πέραν της συνόδου στο Σλος Έλμαου, και σε άλλες εκδηλώσεις και συνόδους φέτος, που η Γερμανία ασκεί την προεδρία της G7.

Ως το 2014 ο άτυπος αυτός οικονομικός οργανισμός ήταν γνωστός ως G8, καθώς συμμετείχε σε αυτόν και η Ρωσία. Αλλά μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία κατά τη θέση του Κρεμλίνου, ή της προσάρτησής της, κατά τη Δύση, η Μόσχα εξαιρέθηκε από τις εργασίες της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.