Αναφορές περί αρπαγής τουλάχιστον 16 βρεφών που γεννήθηκαν κατά παράβαση του νόμου για την απόκτηση μόνο ενός παιδιού διερευνούν οι αρχές στην επαρχία Χιουνάν της Κίνας. Τα μωρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταφέρθηκαν σε κέντρα πρόνοιας και στη συνέχεια πουλήθηκαν (!) στο εξωτερικό για υιοθεσία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Caixin Century, τα βρέφη άρπαξαν αξιωματούχοι από το 2005 και μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των γονιών τους για παράβαση της πολιτικής ενός παιδιού.  

Στη συνέχεια το τοπικό γραφείο οικογενειακοί προγραμματισμού τα έστειλε σε ξενώνες πρόνοιας που τα συμπεριέλαβαν σε καταλόγους παιδιών προς υιοθεσία.

Η τιμή για κάθε παιδί έφτανε τα 154 δολάρια…

Μερικά από τα παιδιά, ωστόσο, δεν ήταν τα δεύτερα αλλά τα μοναδικά παιδιά ζευγαριών που συχνά απουσίαζαν δουλεύοντας στις μεγαλουπόλεις.

Τουλάχιστον μία γυναίκα κατήγγειλε πως ανακάλυψε τη χαμένη κόρη της υιοθετημένη στις ΗΠΑ. Το κέντρο πρόνοιας κέρδιζε έως και τρεις χιλιάδες δολάρια για υιοθεσίες στην άλλη άκρη της Γης.

«Πριν το 1997 μας τιμωρούσαν γκρεμίζοντας το σπίτι μας αν παραβιάζαμε την πολιτική του ενός παιδιού, αλλά μετά το 2000 άρχισαν να αρπάζουν τα παιδιά μας», είπε.